AMASYA HARŞENA KALESİ ve KAYA MEZARLARI AYDINLATMASI

Proje kapsamında Harşena Kalesi, Harşena Dağı, Kral Kaya Mezarları, Yeşil ırmak kenarında bulunan Yalı boyu Konakları yine Yeşil ırmak üzerinde İstasyon köprüsü ile Hükümet köprüsü arasında kalan 4 adet köprünün aydınlatma projesi.

Ören Yerinin Konumu; Amasya kalesi Amasya il merkezinin kuzeyini kaplayan Harşena Dağı üzerinde kurulmuştur. Kalenin Tarihi M.Ö. 4000 ili yıllara kadar uzanmaktadır. Kale birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış olan ( PERSLER, ROMALILAR, PONTUS, BİZANSLILAR, TÜRKLER) Ören yerinin Aydınlatma projeleri tamamlanmış olup ilgili kurumlardan onayları alınmıştır.

Proje Çalışmaları:

Keşif ve Röleve Çalışmaları;

Yerel idare ve kurumlardan bölgenin hali hazır plan ve haritaları temin edilmiştir. Bu planlar ile yerinde yapılan röleve ve keşif çalışmaları ile kablo yolu geçiş güzergahları ve aydınlatılacak tarihi objelerin belirlenerek yerleri plan üzerinde tespit edilmiştir. Yapılacak aydınlatma için bölgenin yaklaşık 350 adet fotoğraf çekilmiştir. Bu çalışmalar 2 kişilik proje ekibi ile 3 günde tamamlanmıştır.

Ön Proje Çalışmaları;

Bölgede yaptığımız çalışmalarının proje ekibimiz tarafından planlar üzerine işlenip kullanılacak aydınlatma elemanlarının tiplerini belirlenmesi ve yerinde yapılan demo çalışmaları sonucunda uygulama projesi safhasına geçilmiştir.

Uygulama Projesi;

Uygulama projesi kapsamında tüm aydınlatma noktaları, Kablo yolları, bağlantı detayları, armatür detayları, Armatürlerin konacağı beton kaidelerin detay çizimleri tamamlanarak proje çalışmaları tamamlanmıştır.

Proje dosyası firmamız tarafınca Amasya da toplanan Anıtlar Kurulana sunularak kurul tarafından projemiz onaylanmıştır.

Bu projede çeşitli kesitte yaklaşık 45000,00mt kablo, 1315 adet RGB WALWASHER LED Armatür, 203 adet RGB YUVARLAK LED Armatür, 1720 mt RGB LINEER LED Armatür, 3 adet 1000W METAL HALİDE PROJEKTÖR Armatür, 36 adet 2000W METAL HALİDE PROJEKTÖR Armatür kullanılacaktır.

 

ESANepd Mühendislik Tüm Hakları saklıdır. Web sitesinde kullanılan görseller ve metinler ESANepd Mühendislik'in izni alınmadan kullanılamaz.
Designed by: OrBiT