KEMERLIFE XXII

13 farklı tipte, toplam 206 üniteden oluşan konutlar, dikdörtgen arazinin iki uzun kenarı boyunca yan yana gelerek ortadaki özel ve kamusal bahçelerin sınırlarını oluşturdu. Sıra ev kurgusu ile tasarlanan alt bölümdeki dubleksler, arazide oluşturulan kot farkı ile kamusal bahçeden koparak önlerinde eşikleşen özel bahçelerine açıldı. Dublekslerin üzerlerinde, bu kere bahçeye dik yönde konumlanan üç katlı apartman dairelerinin doğrusal plan kurguları odaların tümünün gün ışığından olabildiğince yararlanabilmesini sağladı. Bu eksen şaşırtması ile dublekslerin üzerinde beliren geniş teraslar da alt apartman katlarının özel bahçelerini oluşturdu. Böylece yatayda ve düşeyde elde edilen parçalanma, beş katlı tipik apartman normunu bulandırarak daha gevşek ve geçirgen bir yerleşme düzeni sağladı.

Arazideki kot farkından yararlanılarak, bodrum katın orta bölümünde bulunan sosyal tesisler aynı kottaki kamusal bahçe ile ilişkilendirildi. Taşıyıcı sistem ve genel planlamada sağlanan modülasyon hem yapım için öngörülen hızlı yöntemleri hem de kolayca dönüştürülebilen iç yerleşimleri olanaklı kıldı. Dış yüzeylerde kaplama malzemeleri olarak kullanılan sıcak ahşap ve doğal taşın zamanla oluşacak eskimeyi güzelleştireceği öngörüldü.

ESANepd Mühendislik Tüm Hakları saklıdır. Web sitesinde kullanılan görseller ve metinler ESANepd Mühendislik'in izni alınmadan kullanılamaz.
Designed by: OrBiT